De Coronacrisis heeft ons laten zien hoe belangrijk flexibel werken en werken op afstand is. Dit houdt in dat medewerkers kunnen werken op verschillende plekken, met flexibele uren en soms zelf mogen bepalen op welke dagen zij werken. Waarom flexibel werken voordelen heeft voor de medewerker én voor het bedrijf lees je in de blog ‘Waarom flexibel werken een must is voor elke organisatie’.

Vandaag de dag vind je veel professionals niet langer elke dag op kantoor. Werkend Nederland is daarom in groten getale op zoek naar de perfecte, alternatieve werkplek. Sommige werknemers proberen een inspirerende thuiswerkplek te creëren. Tips voor de perfecte thuiswerkplek zijn te vinden in de blog ‘Efficiënt thuiswerken’. Andere werknemers verhuizen tijdelijk naar een flexplek, bibliotheek of café, om toch even weg van huis te zijn.

Flexibel werken wordt steeds toegankelijker door alle mogelijkheden die het internet biedt. Medewerkers kunnen overal met elkaar communiceren, documenten met elkaar delen en deze samen bewerken, een videovergadering houden en nog veel meer. Uitstekende WiFi is een vereiste voor een goede werkplek, evenals een goede laptop die aan veel eisen moet voldoen. De nieuwe ZenBook 13/14 van ASUS zou hiervoor zomaar eens de ideale kandidaat kunnen zijn.   

De ZenBook 13/14 is superlicht (nét iets meer dan een kilo), supercompact (de dunste laptop met volledige I/O ports) en gaat superlang mee (22 uur). Daarbij heeft de ZenBook een fast-charge functie waarmee hij in 49 minuten voor 60% procent is opgeladen. Een dag op locatie of onderweg werken kan dus prima zonder dat je ook nog een oplader mee hoeft te nemen.

Werk je veel met cijfers en mis je een numeriek toetsenbord wanneer je werkt op een laptop? De ZenBook 13/14 heeft een NumberPad geïntegreerd in het touchpad, speciaal voor echte ‘numbercrunchers’. Het ergonomische toetsenbord is edge-to-edge voor optimale productiviteit en wordt bij het openen van de laptop iets gekanteld, voor een ideale typehoek. Dit zorgt tegelijk voor extra ventilatie en een verbeterde geluidskwaliteit. Het audiosysteem van de Zenbook is gecertificeerd door audiospecialist Harman Kardon, wat een kristalhelder geluid garandeert.

Videobellen is de ideale manier om in contact te blijven met je collega’s wanneer je niet samen op kantoor werkt. De nieuwe ultradunne webcam van de ZenBook 13/14 maakt gebruik van IR-camera-afstemming en een grote camerasensor, waardoor je collega’s je duidelijker zullen zien dan ooit, zelfs in donkere omgevingen. Daarbij is een wachtwoord om op je laptop in te loggen niet langer nodig, aangezien de ZenBook wordt ontgrendeld met gezichtsherkenning. Het ontgrendelde scherm wordt dankzij het NanoEdge Display alleen omringd door zeer smalle randjes.

Uiteraard is snelle WiFi op locatie een must voor flexibel werken. De ZenBook 13/14 is uitgerust met WiFi 6 (drie keer sneller dan WiFi 5) en met ASUS WiFi Master-technologie, waardoor de ZenBook automatisch het beste WiFi signaal in de omgeving oppakt. Zo kun je gebruik maken van snellere en betrouwbaardere WiFi-connecties, op grotere afstanden dan ooit. Daarnaast heeft de ZenBook de snelste opslagsnelheid beschikbaar, dus je hoeft nooit te wachten op het laden van apps of het opstarten van het systeem. Vind je het ook nog fijn om je telefoon te linken aan je laptop, zodat je gemakkelijk bestanden, URL’s en je telefoonscherm met je laptop kunt delen? MyASUS is een collectie van handige apps en tools, waardoor multitasking met telefoon en laptop super makkelijk wordt.

Tot slot is het design van de ZenBook het vermelden waard: tijdloos en compact, in de kleur Pine Grey. Het is een ingetogen, professionele en stijlvolle uitvoering, maar onderscheidt zich door de speciale metalen afwerking.

Benieuwd geworden naar deze ultieme laptop om flexibel te werken? Neem dan vooral een kijkje op asus.com (ZenBook 13 en ZenBook 14) . Werk ze!


https://www.asus.com/nl/Laptops/ASUS-ZenBook-14-UX425JA/