Vanwege het coronavirus hebben veel professionals thuis een werkplek moeten creëren. Sinds de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen per 1 juli merken de bedrijven met flexwerkplekken dat er steeds meer vraag is naar hun aanbod. Veel thuiswerkers die niet op kantoor terecht kunnen, vluchten naar een flexplek, bibliotheek of café om in ieder geval even weg van huis te zijn. En niet op kantoor kunnen of willen werken, betekent niet dat je geen professionele werkplek wilt.

Flexwerkplekken moeten zich net als cafés en restaurants houden aan de RIVM-richtlijnen zoals de 1,5 meter afstand tussen werknemers en bezoekers. Zonder de gezondheidscheck en reservering bij restaurants of cafés zijn maximaal 100 personen per ruimte toegestaan, als hierbij voldoende afstand kan worden gehouden.

We zien heel veel leuke, creatieve en inspirerende oplossingen bij flexplekken om deze maatregelen te implementeren. De locaties van oud-winnaar Tribes bieden volop mogelijkheden om een goed alternatief te zijn voor het ‘eigen’ kantoor.

De vraag naar het aantal flexplekken stijgt duidelijk en steeds meer mensen mogen weer ergens anders dan thuis werken. We verwachten niet dat die flexwerkplekken voorlopig terug zullen gaan naar hoe het was.

Tijdens onze zoektocht naar de beste flexplek van Nederland zullen wij niet alleen op de beste Wi-Fi letten of de prijs van de koffie checken, maar ook naar de meest creatieve oplossingen van verschillende flexplekken in het omarmen van de Covid-19 maatregelen.

Meld jouw flexplek of thuiswerkplek hier.