De jury van de derde editie van de Nationale Flexplek Test is bekend gemaakt. Anke Horstman van Techgirl, journaliste Ingelise de Vries, Paul Snijder, winnaar Beste Talent van The Best Social Awards en Creative Director bij Bram Krikke. Wendy van Til en Tessa Wiegerinck van Flextukkers gaan in 2020 bepalen welke locatie de titel ‘Beste Flexplek van Nederland’ krijgt. De juryleden bestaan uit flamboyante professionals die zelf ook mobiel en flexibel werken. Hiermee komt de competitie in een versnelling, op weg naar de feestelijke ontknoping begin september.

Waar juryleden op zullen letten

De juryleden Anke Horstman, Ingelise de Vries, Paul Snijder, Wendy van Til en Tessa Wiegerinck zullen langs de verschillende locaties gaan en aan de hand van een lijst – deels rationeel – te meten voorwaarden, bepalen wat uiteindelijk de beste flexplek van Nederland is. Daarbij wordt er niet alleen gekeken naar de wifi en de koffie, maar ook naar de bereikbaarheid, facilitaire ondersteuning door bijvoorbeeld een receptie (eventueel op afstand) en de beschikbaarheid van vergaderruimtes.

Andere zaken voor thuiswerkplekken waar juryleden op zullen letten, zijn goede bureaus voor een gezonde werkhouding, ontspannen werkhoekjes zoals een lounge-gedeelte, rustige ruimtes voor videoconferencing of conference calls en natuurlijk creatieve en inspirerende ruimtes waarin kleur, materialen en versieringen zoals inspirerende quotes, posters of lijsten de werkdag kunnen opvrolijken en de motivatie een boost kunnen geven.

Juryleden in het kort

Anke Horstman is de oprichtster van Techgirl.nl; de technologie website voor vrouwen. Inmiddels is het platform uitgegroeid tot de meest toonaangevende technologie community voor vrouwen in Nederland. Ingelise de Vries schrijft journalistieke artikelen, interviews en blogs met een sterke focus op human interest. Paul Snijder is Creative Director en maakt content voor sociale media voor influencers, artiesten en bedrijven. Mobiel en flexibel werken, heeft hij allemaal voorbij zien komen. Wendy van Til en Tessa Wiegerinck zijn de oprichters van FlexTukkers, een blog voor zelfstandige ondernemers. Zij reviewen werkplekken, bezoeken en interviewen ondernemers, delen ervaringen, tips en meer.