Sinds de versoepelingen van de maatregelen op 1 juli gaat werkend Nederland langzaamaan weer (gedeeltelijk) naar kantoor. Dit brengt een nieuwe uitdaging met zich mee: het aanhouden van de anderhalve meter afstand, op kantoor. Dit kan best lastig zijn als je de hele dag met collega’s in dezelfde ruimte zit of moet samenwerken. Hieronder vind je een aantal creatieve oplossingen die bij veel kantoren worden toegepast.

Shot of a mature man sitting on a chair in his living room using a laptop
  1. Afscheidingswanden

Vaak is een normale werkplek iets meer dan anderhalve meter groot. Met extra afscheidingswanden behoud je op een eenvoudige en snelle manier de afstand tussen medewerkers. Daarbij zijn dit soort wanden handig tegen geluidsoverlast.

  • Schoonmaken

Is het je al opgevallen dat de schoonmaker vaker langskomt op je werkplek of flexplek? Dat kan goed, aangezien een schone werkplek nu natuurlijk belangrijker is dan ooit. Uiteraard mag je als medewerker ook zelf een schoonmaakdoekje over je werkplek halen.

  • Werkshifts

Thuiswerken blijft ook na de versoepelingen van de maatregelen belangrijk. Dit is mede mogelijk dankzij de digitale middelen die tijdens de intelligente lockdown goed van pas kwamen. Veel bedrijven laten werknemers in shifts komen, bijvoorbeeld op verschillende dagen. Zo kan toch enigszins worden teruggekeerd naar ‘het normale werkleven’, maar wordt voorkomen dat te veel werknemers tegelijk op kantoor zijn. Dit is niet alleen voordelig voor bedrijven, maar ook voor de druk op het openbaar vervoer. 

  • Digitaal bureaus reserveren

Heb je geen vaste werkplek op kantoor of werk je geregeld op flexplekken? Veel bedrijven maken gebruik van apps om de werkplekken te beheren. Via een dergelijke app kun je vaak van tevoren een plekje reserveren. Met een reserveringssysteem kan worden voorkomen dat het te druk wordt en dat mensen te dicht op elkaar zitten.